Uvod u numerologiju

Numerologija je disciplina koja se bavi proučavanjem značenja brojeva. Najšire gledano, odnosi se na mističan odnos između brojeva, fizičkih bića i predmeta.

Mnogi drevni narodi (npr. Egipćani, Kinezi, Feničani, Maje, Inke) imali su sustave brojeva kojima pokušavali postići dublje razumijevanje samih sebe i svemira. Danas popularnost numerologije nastavlja rasti. Ideju da energetski obrasci vibracija odgovaraju brojevima postaje sve popularnija Kolumne o numerologiji se redovito pojavljuju u novinama i časopisima,a ljudi sve više savjetuju numerologe o svemu, od osobnih romantičnih do poslovnih odluka.
Postoji mnogo vrsta numerologije, a dvije najpoznatije su Kaldejska (Babilonska) numerologija i zapadna ili Pitagorina numerologija.


Kaldejska numerologija potiče iz drevnog Babilona i blisko je povezana s astrologijom i Kabalom.   

Osnova Kaldejske numerologije je da svako slovo ima jedinstvenu vibraciju, a dodjeljuje mu se broj od 1 do 8 na temelju njegove energetske kvalitete. Broj 9 je odvojen od drugih brojeva, osim ako se ne pojavi kao zbroj, jer se smatra najsvetijim brojem. U kaldejskoj numerologiji jednoznamenskasti brojevi otkrivaju vanjsku prirodu osobe, dok dvoznamenkasti opisuju unutarnje kvalitete. Umjesto korištenja punog imena, koristi se ime ime kojim vas većina zove, tj. nadimak.


Drugi sustav numerologije je metoda razvijena od strane grčkog filozofa i matematičara Pitagore. U Pitagorinoj numerologiji brojevima su dodijeljena slova grčke abecede na temelju njihovog položaja.

Pitagorina numerologija u pravilu koristi i ime i datum rođenja, a zatim ispituje odnose između njih. Osnovni brojevi, odnosno vibracije, su od 1 do 9, a brojevi 11 i 22 smatraju se „Master brojevima“ i ne smanjuju se na jednu znamenku.

Ne može se reći da je neki sustav bolji od drugoga, već kvaliteta dobivenih podataka ovisi o iskustvu i znanju praktičara. Ipak, Kaldejska numerologija obavijena je velom mističnosti i ostala je gotovo nepromijenjena od razdoblja Babilona, dok se Pitagorina numerologija nastavljala razvijati s vremenom.  

 

 
 


najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela