Što je to horoskop?

Prvo što moramo shvatiti kako bi odgovorili na ovo pitanje je razlika između horoskopa i astrologije.
Horoskop vam daje informacije o osnovnoj osobnosti, darovima, vještinama i izazovima na temelju astrološkog Sunčanog znaka pod kojim ste rođeni. Kompletno čitanje astrološke natalne karte obuhvaća svih 10 planeta i njihovih različitih značenja u vrlo specifičnu analizu vašeg života i trenutnih okolnosti, a horoskop čitanja temelje se samo na jednoj planeti, Suncu. Vaš sunčani znak određuje se danom i mjesecom kada ste rođeni i gdje je sunce bilo na nebu tijekom tog određenog vremena.

Budući da Suncu treba otprilike mjesec dana putovanja kroz svaki znak tako ima 12 mjeseci i 12 znakova, svaki jednomjesečni raspon je dodijeljen drugom znaku, ali nijedan mjesec nije cijeli dodijeljen isključivo jednom znaku. Znakovi i periodi kojima vladaju su:

definicija horoskopa21.03.-19.04. - OVAN
20.04.-20.05. - BIK
21.05.-20.06. - BLIZANCI
21.06.-21.07. - RAK
22.07.-22.08. - LAV
23.08.-22.09. -   DJEVICA  
23.09.-22.10. - VAGA
23.10.-21.11. - ŠKORPION
22.11.-21.12. - STRIJELAC
22.12.-20.01. - JARAC 
21.01.-19.02. -  VODENJAK
20.02.-20.03. - RIBE


Znak kroz koji je Sunce putovalo u vrijeme dana vašeg rođenja je poznat kao znak pod kojim ste rođeni ili "astrološki sunčani znak." Sunce je samo jedna od deset planeta koji astrologija promatra i planet je koji predstavlja dio nas koji je više vanjski i predstavlja osnovnu prirodu pojedinca. Budući da se većina horoskopa temelji se samo na sunčanom znaku, ti horoskopi općenito daju prognozu o tome kako će se odvijati pojedina pitanja koja se odnose na sunčani znak u osobnoj karti.

Kako se planeti periodično kreću po nebu tvore jedinstvene uzorke u međusobnom odnosu. Ovi obrasci daju informacije o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti svakog od 12 astroloških znakova.

Horoskop određuje astrolog koji analizira te obrasce i prevodi njihovo značenje u korisne spoznaje. Vremensko razdoblje koje astrolog gleda za prikupljanje podataka može biti samo jedan sat ili širok kao npr. za cijelu godinu, što je rezultiralo u rasponu mogućnosti horoskopa, od svakodnevnog do šireg godišnjeg pregleda.

Vaš horoskopski, zodijački znak ili sunčani znak, odražava položaj Sunca, u trenutku kada ste rođeni. Ima ih 12 u Zodijaku, od kojih svaki zauzima jednak dio na kotaču, ili karti. Gdje pada u vašoj osobnoj karti ovisi o vremenu i mjestu vašeg rođenja.

Horoskopski znak utječe na to kako ćete izgledati, djelovati, i osjećati za vrijeme ovoga života i, kao takav, daje male portrete osobnosti koji vam mogu pomoći da napravite određene odluke ili izbjegnete probleme koji se mogu pojaviti s vremena na vrijeme.

Svaki znak je zapravo energija koja može djelovati i na drugim tijelima, poput tranzita planeta, i odrediti kako će se kombinacije energija manifestirati u vašem vlastitom životu. Iako je sunčani znak je samo jedan od mnogih čimbenika koji utječu na pojedinčevu Zodijačku kartu, ima snažan utjecaj na to kako se osoba osjeća o  sebi, vidi sebe, te kako taj ego očituje u svijetu.

 
 
 
najbolji astro tarot horoskop centar