Dijeta i Feng shui

Mršavite uz feng shui!

Višak kilograma više ne mora biti tako strašan problem! Dovoljno je malo pogledati prostor u kojem živite – feng shui nudi odgovor. Čak ako vam ured ili stan nije uređen prema ovom drevnom kineskom principu uređenja prostora, možete iskoristiti par njegovih tajni za bolji život i prehranu. Čak je i Severina sačuvala vitku liniju nakon poroda upravo zahvaljujući feng shui dijeti koju svakako vrijedi isprobati. Uostalom, što osim kilograma možete izgubiti?

 

1. Izbjegavajte crvenu boju

Crvena boja budi strast i energiju te potiče jedenje. Ukoliko želite smanjiti potrebu za hranom izbjegavajte sve što je povezano uz tu boju, čak i kuhanje u takvoj kuhinji. Posebno obratite pažnju na ambalažu namirnica koje kupujete – najčešće su baš one najopasnije i najslasnije umotane upravo u crvenu boju. Čokolada, čips, slatki napici, keksi, sladoled…njam. Ali prste k sebi, crveno je boja jela.

2. Okružite se prirodom

Ubrzani način života tjera nas da brže jedemo, najčešće uz TV ili čak telefonski razgovor. Usporite svoj tempo tako da se okružite sa slikama i motivima prirode – more, zelenilo, šuma, cvijeće i snijeg djeluju umirujuće. Isključite zato, pogotovo kad jedete, kompjuter, TV i radio i radije gledajte kroz prozor ili u neku od slika na zidu. Jesti ćete sporije i prirodnije. Nije loše u prostor gdje jedete unesti kućnu fontanu. Žubor vode pružit će osjećaj svježine i prirodnosti a prostor će uz to biti svjež i prozračan.

3. Mentol i vanilija smanjuju apetit

Reski miris i okus mentola ili romantični i puni okus i miris vanilije utječu na naše njušne i okusne receptore koji pak javljaju mozgu da je sve u redu i da nismo baš toliko gladni. Zato se okružite tim mirisima. Posadite u vrtu ili na balkonu paprenu metvicu i svako malo prođite rukom po biljci ili otrgnite listić i prežvačite ga ili dodajte napicima i salatama. Nabavite štapić vanilije i umetnite ga u šećer, kavu, kutiju s kolačima, u aranžman na stolu. Miris vanilije će ubrzo ispuniti vaše ormariće, sobe i nosnice te tako smanjiti glad, pogotovo onu koja se javlja uslijed nervoze ili pms-a. Možete probati unijeti ove mirise i putem aroma lampica. Dovoljno je u aroma lampicu nakapati par kapi paprene metvice ili vanilije (ne zajedno jer se ovi mirisi ne slažu) i sve će odmah izgledati drugačije.

4. Pravokutno malo posuđe pastelnih boja

Prema feng shuiu, kvadratno posuđe je bolje od okruglog ako želite izgubiti na težini ili održati postignutu kilažu. To je zbog toga što pravokutnici potiču umjerenost, a krugovi znatiželju. Pastelne boje posuđa također potiču umjerenost i preporučuju se svima koji se često znaju „zaigrati“ za stolom. Manji tanjuri izazvat će u vama osjećaj da su dupkom puni pa ćete uz pomoć ove varke imati osjećaj da ste već puno pojeli.

5. Sve u paru

Držite se parnih brojeva, oni potiču harmoniju. Ukoliko imate neparan broj stolaca za stolom, dodajte još jedan, a komade mesa, kolača ili kruha uvijek podijelite na dva manja dijela. Kada servirate rižu, tijesto ili pire krumpir servirajte istu količinu ali ju sada razdijelite na dva jasno odijeljena dijela.

6. Dom i pogotovo hladnjak držite urednim

Čistoća i prozračnost pružaju osjećaj kontrole i lakšeg disanja u prostoru. Dom držite urednim, a hladnjak pogotovo. Ispraznite sve iz njega što ne jedete, čemu je istekao rok trajanja ili je potencijalna opasnost za kasno prejedanje. Okružite se samo onim namirnicama koje nisu opasne ni ako malo zgriješite – poput mrkve, tosta, bezmasnog jogurta ili malo suhog voća.

 


najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela