Vatra, zemlja, zrak, voda

Podjela horoskopskih znakova po elementima: Vatra, zemlja, zrak, voda

Znakovi  zodijaka se dijele u nekoliko skupina. Prva od njih je podjela po elementima.
Radi se o 4 osnovna elementa našeg planeta –Vatra, Zemlja, Zrak i Voda. Svaki od tih elemenata nosi određene karakteristike svakom znaku zodijaka.

Podjela po elementima znakove zodijaka dijeli na 4 skupine:

1) VATRENI ZNAKOVI ( Ovan, Lav i Strijelac )
2) ZEMLJANI ZNAKOVI ( Bik, Djevica i Jarac )
3) ZRAČNI ZNAKOVI ( Blizanci, Vaga i Vodenjak )
4) VODENI ZNAKOVI ( Rak, Škorpion i Ribe )vatreni znakovi

VATRENI ZNAKOVI ( Ovan, Lav i Strijelac )
Vatra je svijetla, jaka i preuzima kontrolu. Ona voli biti glavna. Ne možete ju propustiti. Nikada suptilni, vatreni znakovi su najsigurniji od svih znakova. Kada nešto žele vi ćete to znati! Oni ne prestaju dok ne dobiju ono što žele. Oni su vrlo ponosni i sigurni. Često ih nazivaju i znakovima koji podižu energiju zodijaka. Ako želite nešto započeti s entuzijazmom, potražite vatreni znak.
Vatreni znakovi mogu biti jako arogantni i usredotočeni samo na sebe. Od njih nemojte tražiti suosjećanje i utjehu. Oni jednostavno za to nemaju vremena, Previše su zauzeti dobivanjem potrebnog priznanja. Nemaju strpljenja za emocionalnosti. Imaju tendenciju pregaziti slabije znakove. Općenito su kompatibilni sa zračnim znakovima, iako se mogu zasititi i mogu im dosaditi komunikativniji zračni znakovi.No, bez poticanja i ideja zračnih znakova, vatreni znakovi mogu biti izgubljeni.

ZEMLJANI ZNAKOVI

ZEMLJANI ZNAKOVI  ( Bik, Djevica i Jarac )
Govorimo o stijenama. Najstabilniji, dosljedni i ponekad najviše kruti od svih znakova. Jednom kad se odluče oni su poput stijena koje se ne mogu pomaknuti bez velikih napora. Praktični, strpljivi, razumni i uporni su ovi znakovi. Ako želite biti sigurni da će projekt biti završen i da će biti ispravno završen tada potražite zemljani znak. Oni će se držati uz njega sve do samog kraja. Nisu baš za spontanost i fleksibilnost (to ostavljamo za zračne znakove). Nisu osjetljivi kao vodeni znakovi no zemljani znakovi su ipak svjesni potreba i često žele služiti drugima. Oni ne pate za pozornošću. Ako nešto može biti učinjeno, zemljani znakovi će to učiniti bez potrebe za priznanjem.
Često veoma kruti, postaju zaglavljeni sa starim rutinama do točke nepraktičnosti. Strah od pokretanja nečeg novog i oprez mogu zemljane znakove koštati dobre prilike. Konvencionalni su do točke dosade! Što se tiče slaganje, zračni znakovi, promjenjivi i brzo krećući znakovi fasciniraju zemljane znakove, iako su nepovjerljivi u njihove neizvedive sheme. Vatreni znakovi su presnažni za zemljanu sporu i temeljitu prirodu. Dijeljenje obilježja sa vodenim znakovima će umiriti brinući element koji se često nalazi u zemljanim znakovima. Sa podrškom i ohrabrenjem vodenih znakova, zemljani znakovi mogu raditi, raditi i raditi.

ZRAČNI ZNAKOVI

ZRAČNI ZNAKOVI   ( Blizanci, Vaga i Vodenjak )
Ovdje ćete naći pripovjedače i komunikatore zodijaka. Ako vam treba nešto napisano ili rečeno, pitajte zračni znak. Ideje se materijaliziraju iz zraka za njih. Ti ljudi su poput zraka koji udišemo, uvijek se kreće i mijenja. Baš kad pomislimo da ih poznajemo pufff, oni se ponovno promijene. Veoma su društveni ti zračni znakovi. Ako se vaša zabava čini dosadnom, nema boljeg od zračnog znaka da popuni tišinu riječima.
Objektivno i racionalno, bez emocionalnosti kod njih. Zračni znakovi su toliko objektivni da mogu postati nepraktični u svojim aktivnostima i uvjerenjima. Površni, ovi znakovi ne žele ulaziti u teške emocionalne rasprave o strašnim osjećajima koji su važni vodenim znakovima. Poput zraka, zemljani znakovi mrze biti ograničeni. Sloboda misli i kretanja su im najveće želje. Vatreni znakovi idu dobro sa zračnim znakovima. Vatra treba zrak za proizvodnju topline. Vatreni znakovi stimuliraju i pomažu motivirati zračne znakove u novim idejama.

VODENI ZNAKOVI

VODENI ZNAKOVI  ( Rak, Škorpion i Ribe )
Vodene znakove motiviraju i stimuliraju emocije, osjećaji i duboki osobni razgovori. Oni se često više bave tuđim osjećajima i potrebama nego vlastitima. Intuitivnost i tajnovitost su često glavne značajke vodenih znakova. Kada više ne mogu izdržati osjećaje u svijetu koji ih okružuje, povlače se u svoj vlastiti, privatni svijet. To može dovesti do kompulzivnih ponašanja i života u strahu. Ako su emocije prejake, često mogu postati ovisnici o drogama, alkoholu, hrani ili nečem drugom što spriječava osjećanje tih dubokih emocija.
Povjerenje je njihova velika potreba, a to mi može donijeti zemlja, zemljani znakovi. Zemljani znakovi donose potrebnu stabilnost i dosljednost vodenim znakovima što ih drži u jednom mirnijem i zdravijem načinu života. U stvari, vodeni znakovi mogu biti toliko emocionalni da najjednostavnije stvari mogu napuhati van proporcija u velikim, dramatičnim scenama. Također, ne vole bučnu osobnost zračnih i vodenih znakova.

 
 
 
najbolji astro tarot horoskop centar