Madame Lenormand karte za proricanje

 

Madame Lenormand i njene karte za proricanjeTko je bila Madame Leoanormand? Većina nas je čula za Madame Lenormand, poznatoj po čitanju karata i proricanju iz njih za Napoleona i Josephine, ali rijetki znaju više od toga o ovoj najpoznatijoj čitačici tarot karta ikada.

 

Punim imenom Marie Anne Adelaide Lenormand je rođena 27. svibnja 1772. u Alenconu u Francuskoj, a umrla je 25. lipnja 1843. Postoje razne teorije i zabilježbe kako i kada je prvi puta stupila u kontakt s kartama za proricanje. Jedna od teorija je da je u 14. godini prve karte dobila od Cigana koji su je naučili čitati tarot karte, a druga je da je naučila u Parizu u koji je otišla kada je imala 21. godinu.

>U Parizu je zajedno sa stanovitom Madame Gilbert otvorila salon u kojem je ona čitala tarot karte. Postala je vrlo poznata i popularna te je čitala tarot karte za tisuće važnih i utjecajnih ljudi poput Napoleona, Josephine de Beauharnais, Robespierrea, Louisa XVIII, te je također upoznala i ruskog cara Aleksandra.

Njene vještine uključivale su njen jedinstveni sustav korištenja špila od 36 igraćih karata, astrologije i drugih proročkih metoda. Kasnije, kako je bila veoma posvećena svojoj umjetnosti  razvila je vlastiti špil tarot karta sa slikama na svakoj karti, te su karte danas poznate kao Lenormandice. Tarot karte se obično nazivaju prema njenim slikama prije nego boji i broju. Svaka tarot karta nosi više od jednog značenja. U većini klasičnih otvaranja značenje pojedine karte u čitanju je direktno povezano sa blizinom karti koja predstavlja osobu kojoj se čita. Međutim, lenormand karte rade veoma dobro i sa tarot otvaranjima.

>Tek 2 godine nakon njene smrti, špil tarot karata zvan "Le Grand Jeu de Mlle. Lenormand" je prvi puta objavljen. Taj se špil sastojao od 54 karte i napravila ga je Madame Breteau, koja je tvrdila da je bila učenica Madame Lenormand.

Za Lenormand karte kažu da se više koristi intuicija kod gledanja nego sama značenja. Osoba koja ih čita kroz iskustvo i vrijeme sama uviđa što karte znače za nju, te koje kombinacije karata imaju određeno značenje. Lenormand karte su za neke laganije za čitanje od tarot karata, no to je samo subjektivno gledanje. Svaka osoba treba pronaći špil koji joj najviše odgovara, onaj s kojim se može povezati. Negdje sam naišla na kometar: "Jednostavnost njezinih simbola apliciranih na obične igraće karte fascinira, a kombinacija brojeva, boja i te jednostavne simbolike iz naroda, omogućava precizne odgovore na sva pitanja!", smatram da on najbolje opisuje jednostavnost a opet mistiku i izrazito lagano povezivanje simbola i čitanje sudbina iz od milja zvanih Lenormandica. Pokušajte, možda su upravo one stvorene za Vas!

 
 
 
najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela