Što je astrologija?

Od pamtivijeka promatranje nebesa dalo je inspiraciju čovječanstvu. Astrologija je vjerojatno najstarija od kompliciranih sustava kozmičke mudrosti koja povezuje sav život, stvaranje, svemir i čovjeka.

Astronomija i astrologija su isprepletene, možemo ih nazvati i blizankama, a priznate su od strane naših drevnih predaka. Astronomija pruža temelj i strukturu iz koje izvire astrologija.

Postoji mnogo različitih mišljenja kada pokušavamo definirati astrologiju. Mnogi kažu da je umjetnost proricanja. Drugi tvrde da je to samo čista znanost. A kontroverze se nastavljaju neriješene, bez nekog definitivanog odgovora.

Mi tvrdimo da je i znanost i umjetnost. Znanstveni dio astrologije ulazi u igru kako radimo s astronomskim, matematičkim i geometrijskim metodama. Astrologija se temelji na promatranju i korelaciji, kako u znanstvenim tako i na način proricanja. Naši drevni su gledali nebo, promatrali kretanja planeta i drugih nebeskih objekata, te ih bilježili i bili su tada u mogućnosti napraviti prilično točna predviđanja o svojoj budućnosti koja nastupa. To je znanost na djelu.

Također su počeli promatrati određena nebeska tijela u određenim položajima i kako će to utjecati na promjene u vremenu ili drugim događajima u njihovim životima. Taj 'znak' proricanja bilo je najranije korištenje astrologije.

Tako ukratko, astrologija je najstariji sustav univerzalne mudrosti za samopoznavanje i svijest, kao i gatanje pomoću prirodnih fenomena.

 


najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela