Proricanje iz kave

Gatanje iz taloga kave

Djelovanje kave poznato je već više od 3.000 godina. Počeci su joj vezani uz etiopsko pleme Galla. Naime, ti Etiopljani miješali su plod kave sa životinjskom masti i konzumirali ga kao stimulans prije odlazaka u bitke. Kavu su prvi počeli cijeniti arapi, čak imaju priču kako je anđeo, arkanđeo Gabrijel teško bolesnog proroka Muhameda izliječio, ne nekim nadnaravnim silama nego šalicom obične crne kave. Vidjevši kako kava odvlači ljude iz crkve, što su i muslimani doživjeli mnogo ranije u Meki, biskupi su se obratili tadašnjem papi Klementu IX. Namjera im je bila da Papa zabrani taj đavolji napitak. Međutim, Papa je zaključio kako bi bilo najpametnije da kavu krsti.

Prvi znalci proricanja iz taloga kave pojavili su se u 16. stoljeću s prvim vrećama kave u Istanbulu.

Priprema kave za gatanje

Kavu kuhajte u ibriku, posebnom lončiću za kuhanje turske kave, a za svaku šalicu kave pripremite jednu vrhom punu žlicu fino mljevene kave, jednu punu žličicu šećera i punu šalicu hladne vode, Pustite da kava tri puta zavrije.
Mada, većina osoba koja gleda u talog kave, ne prakticira stavljanje šečera u kavu, smatrajući da se simobli gube dodavanjem istog.
Gatanje, proricanje budućnosti iz kaveNakon uživanja u ispijanju i okusu turske kave, praznu šalicu tri puta zavrtite i stavite naopako okrenutu na tanjurić kako bi se talog što bolje rasporedio po šalici. Dok vrtite šalicu, nešto zaželite
Šalica je podijeljena na stranu, lijevo od drške, koja predstavlja osobu kojoj se gata i njenu prošlost, te nasuprotnu stranu, koja predstavlja partnera i budućnost. Simboli bliže vrhu šalice predstavljaju događaje koji će najbrže uslijediti, sredina govori o sadašnjosti, dok su u dnu šalice pozitivna i negativna upozorenja, te ona predstavlja dom osobe kojoj se gata.
U šalici se mogu vidjeti buduća zbivanja koja slijede u narednih pola godine, od dana gatanja.

Najbolje vrijeme za gledanje u talog kave

Idealni dani za gatanje su utorak i petak, s tim da se može gatati svim danima osim nedjelje. Prema nekim teorijama osobama koje su rođene utorkom ne može se gatati iz kave. One bi trebale pronaći drugi način proricanja sudbine.

Ljubavni simboli u kavi

Ako vas zanima ljubav, potrudite se da u svojoj šalici pronađete ljiljan, koji je simbol ljubavi ili, još bolje, ćelavu glavu i srce, koji su simboli velike ljubavi. K tome, ako se glava bez kose smjestila uz rub šalice, ubrzo vas očekuje ni više ni manje nego udaja ili ženidba. Ozakonjenju svoje veze možete se nadati i ako u talogu na dnu šalice uočite prsten. Općenito, sreći u ljubavi možete se nadati i ako u talogu ugledate jedre, male djevojačke grudi, a prepoznate li palmu, očekuju vas sretni trenuci u vašoj bračnoj zajednici. No, ugledate li na dnu šalice pijetla, očekuje vas nevjera u braku, a pronađete li presječeni prsten ili nož, računajte čak i na rastavu.

Poslovni simboli

Iz taloga možete doznati što vas očekuje na profesionalnom planu, otkriti imate li ili nemate šanse za uspjeh te, primjerice, očekuje li vas neki financijski dobitak. Lav, metla i nakovanj u talogu nagovještavaju uspjeh u poslu, a šešir je pouzdani znak da će vam svaki posao uspjeti. Naprotiv, ugledate li lik mrava, očekuju vas profesionalne brige, dok vas naočale upozoravaju da na poslu morate biti jako, jako oprezni

Obitelj i zdravlje

Kada je riječ o obitelji, u talogu nije dobro prepoznati šaku s prstima, koja simbolizira veliki rascjep u obitelji, škare, koje simboliziraju veliku svađu, te kokoš, koja označava opasnost za vaše najmilije. Iz nezavidne situacije može vas spasiti oko, pouzdani znak da će sve loše što vam se trenutno događa samo po sebi krenuti na bolje, te sunce, garancija da će čak i zlo dobro završiti.

 
 


najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela