Mjesečni horoskop - Svibanj 2015.


 

horoskop mjesečniASTRO PREGLED

 

Prevladavajući aspekt svibnja 2015. biti će Saturn - Neptun kvadrat. Saturn simbolizira kristalizaciju a Neptun raspuštanje. Saturn je odgovoran i praktičan, Neptun je zbunjen i mističan. Saturn ima smisao za politiku, a Neptun za utopiju. Iz svega, što možemo očekivati  od Saturn - Neptun kvadrata?

Saturn - Neptun kvadrat može donijeti zbunjenost, obmane, utopijske ideje, destruktivan misticizam. Pojaviti će se problemi vezano za odgovornosti, organizaciju, koncept i usmjerenje.

Budući da Saturn - Neptun kvadrat zauzima mjesto između dva znaka kojima vlada Jupiter (Strijelac i Ribe), brige, događaji i incidenti tokom svibnja imati će veze sa vjerom, pravdom, zakonom, administracijom, višim obrazovanjem, sportom, uvozom i izvozom, veleprodajom, turizmom i lovom.

Mars je u opoziciji sa Saturnom 15. svibnja i u kvadratu sa Neptunom 26. svibnja. Kontradiktornosti između Marsa i Saturna biti će nasilne i destruktivne, sa velikim rizikom političkih previranja, vojnim sukobima, revoltima, nesrećama, kolapsima, eksplozijama, vatrom, kataklizmom. Kontradiktornosti između Marsa i Neptuna mogu donijeti fanatizam, vjerske sukobe, urote, problematične događaje povezane sa prevarama, korupciju, prostituciju, voda, benzin ( tekućine općenito), promet, konzumiranje cigareta, alkohola i droga.

Tranziti Merkura (u njegovom retrogradnom hodu) dodatno donose probleme vezane uz intelekt, informacije, odluke, komunikaciju, medije, putovanja, papire i dokumente. Povećan je rizik od nesporazuma, manjka koncentracije, grešaka, sukoba i nesreća tokom putovanja. Merkur će biti retrogradan između 19. svibnja i 12. lipnja, period u kojem će se ponašati netipično i štetno.

Ima li išta obećavajuće tokom svibnja? Ima, perspektiva da se svi ovi nemiri sa vremenom se smire, i zašto da ne, ponovno pokrenu situacije.

Možemo biti optimistični zbog Sunca, Marsa i Merkura čak, koji u njihovim kretanjima pokušavaju naći pravi put troz trigone i sekstile koje će stvoriti sa Mjesečevim čvorovima.

Drugi razlog za optimizam je činjenica da, nakon što su obavili svoje zadatke sa otežavajućim Saturn - Neptun kvadratom, u lipnju 2015. Sunce i Mjesec aktivirati će Jupiter - Uran trigon, koji donosi entuzijazam, novitete i napredak.

 

 

ovan

 

(21.03. - 19.04.) OVAN

Ljubav & veze

Prvi tjedan svibnja donosi puno komunikacije i događanja: razmjena ideja, razgovori o osjećajima, puno poruka oko praktičnih pitanja, pregovaranja, šetnje, izleti. 8. svibnja, Venera, vladar znaka Ovna i kuće odnosa, ulazi u tiše i izoliranije područje i usmjerava interese prema obitelji i domu. Sporazum će se teško moći ostvariti. Venera - Pluton opozicija može donijeti frustracije, ljubomoru ili sklonost manipuliranju osjećajima, dok Venera - Uran kvadrat Ovnovima može donijeti promjene i neočekivane događaje. Kako bilo, biti će i romantičnih događanja. Situacije iz prošlosti mogu se ponoviti kroz sadašnjost. 

 

Karijera & novac

Sa Suncem u kući Ovna i financija, novac će se pritjecati vrlo brzo u prvoj polovici Svibnja. Tada ćete ostvariti dobit zbog trigona između Sunca i Plutona. Što se tiče ambicija i želja, perspektiva nije sjajna. Vladar Ovnove kuće posla, Merkur biti će u retrogradnom hodu i donijeti će napete aspekte sa Satrunom i Neptunom, što je znak da situacija neće biti najbolja. Očekujte prepreke i kašnjenja i koncentracija vam neće biti najbolja. Komunikacija, informacije, putovanja, dokumenti biti će glavno što će Ovnove okupirati iznova i zahtijevati će strpljenje i oprez. Kroz svibanj, ispiti, prezentacije, intervjui i pregovori morati će biti dobro pripremljeni.

Zdravlje & moral

Biti ćete pod pritiskom u svibnju, može se raditi o prezahtjevnim stvarima, stresu ili nekim starim problemima. Nećete biti u najboljoj formi, zato svoju snagu morate koristiti odmjereno. Sastavite popis prioriteta i organizirajte život što bolje možete. 

Savjet

Napravite strategiju, budite ustrajni i sistematični, a ne kaotični i impulzivni! 

 


 

bik(20.04. - 20.05.) BIK

Ljubav & veze

Mars, vladar Bikove kuće parova, ostati će u Biku do 12.5. Ističe važnost odnosa, donosi značajne situacije i događaje. Sa druge strane, Mars će potaknuti čežnju i strast Bikova, ali katkada može biti brzoplet i autoritaran. Dobrodošlo je imati više takta.
Poslije 12.5. vladar Bikove kuće parova dolazi u Blizance, život neće biti lagan. U opoziciji sa Saturnom donosi sumnje, strahove i poteškoće, u kvadratu sa Neptunom može donijeti zbunjujuće situacije, razočaranja i nestabilnosti.Merkur, vladar Bikove kuće ljubavi i seksualnosti, isto tako biti će nestabilan i neodlučan, usmjeren na materijalnu stranu i novac više nego na romantiku i ljubav.

Karijera & novac

Sa Marsom u Biku, do 12.5. biti će dosta akcije u vašem životu: preuzimati ćete inicijativu, biti ćete ambiciozni i imati ćete natjecateljski duh. Točno znate što želite i težiti ćete da to i ostvarite. Poslije 12.5. Mars napušta Bika i vladar Bikove kuće karijere, Saturn otežati će situaciju. Pojaviti će se krive procjene ili neprofitabilni projekti, zbunjujuće okolnosti, neprijateljski nastrojeni ili neiskreni ljudi. Ne možete se osloniti na pomoć drugih ljudi, a sami nećete moći uspjeti. Ali, Sunce prolazi kroz Bika i uspjeti ćete se snaći u svemu. Što se tiče posla, zadataka i općenito stanja na poslu, u svibnju biti će napetosti, može doći do naglih promjena i neočekivanih situacija. Financijski, ovaj period biti će rizičan i zahtjeva maksimalan oprez. Savjetujemo da sa novcem jako pripazite.

Zdravlje & moral

Prolazak Sunca kroz vaš znak donosi u svibnju puno energije i dobro stanje. Venera će, dodatno, podržati vas moralno i pojačati vaš smisao za humor. Bilo bi dobro da ne pretjerujete zbog pozicije Mjeseca i Urana koji mogu otežati zdravstvenu situaciju. Zato savjetujemo da izbjegavate velike napore i sukobe. Ako nešto krene po zlu, nemojte odgađati odlazak kod doktora.

Savjet

Naučite nešto novo, čitajte, razgovarajte o svojim problemima sa bliskim osobama.

 


 

 

blizanci(21.05 - 20.06.) BLIZANCI

Ljubav & veze

Do 8. svibnja uživati ćete u prisustvu Venere u Blizancima koja vam daje privlačnost, senzualnost i nove prilike. Ako ste u stabilnoj vezi, možete računati na harmoničan odnos i razumijevanje. Nakon 8.5. Venera iz promjenljivog i za ljubav pomalo hladnog znaka Blizanci prelazi u romantičniji i nježniji znak Rak. To neće dugo potrajati, 12.5. će Mars, planet strasti, energično i odlučno nastupiti u Blizancima. Donosi burne situacije, vatrene osjećaje i snažne čežnje. Sa Marsom u Blizancima preuzeti ćete inicijativu i možete dobiti veliku nagradu. Isto tako, postoji rizik od impulzivnog ponašanja koje na kraju donosi napetost i sukobe.

Karijera & novac

Merkur u retrogradnom hodu ulazi u Blizance 1. svibnja i tu ostaje sve do 19. svibnja. Iz znaka Blizanci izlazi 8. lipnja. Merkur ostaje u Blizancima devet tjedana i donosi vrijeme analiziranja, pregleda svega do sada napravljenog. Merkur naglašava važnost (već potaknuto tranzitom Jupitera, vladarom Blizančeve kuće karijere) informacija, učenja, pisanja, govora, putovanja, učinkovitosti i vještina za vaš profesionalni život, i ne samo to. Iako će biti prepreka i kriznih trenutaka , svibanj će biti pun aktivnosti. Možete puno toga ostvariti uz smiren pristup, strpljenje i pažnju usmjerenu na ono što radite. Novca neće nedostajati.

Zdravlje & moral

Uz Mars u Blizancima biti ćete puni energije, odlučni i inicijativni. Merkur, vladar Blizanaca, prisutan u Blizancima pojačati će vaše samopouzdanje. S druge strane Mars donosi užurbanost, bezbrižnost, a Merkur u svom retrogradnom hodu može donijeti poteškoće sa koordinacijom. Svibanj može donijeti nesporazume, incidente i nezgode.

Savjet

Usporite i dva puta razmislite prije djelovanja!

 

 


 

rak(21.06. - 21.07.) RAK

Ljubav & veze

Venera, planet ljubavi ulazi u Rak 8. svibnja i ostaje do 5. lipnja. Prisustvo Venere u Raku pojačava snagu zavođenja, senzualnosti, romantike i entuzijazma. Treba vam ljubavi i biti ćete u potrazi za srodnom dušom koju sada možete naći. Ako ste u vezi, svibanj će biti mjesec harmonije unutar odnosa, pažnje i razumijevanja. Unatoč vašim dobrim namjerama, nažalost, mogu iskrsnuti situacije pune napetosti, zbunjenosti i nisu isključeni nesporazumi, možda čak i žustre rasprave. To je zbog Saturna, koji neće biti ugodan. Takve situacije trebate proći smireno i sa više takta.

Karijera & novac

Sa Suncem u Rakovoj kući podrške i popularnosti, kroz svibanj naći ćete potrebne izvore za postizanje profesionalnih ciljeva. Venera smještena u Raku, isto tako pridonijeti će vašem uspjehu, posebno kroz društvene sposobnosti, diplomaciju i šarm koji imate. Venera vam može donijeti sretne okolnosti. Ako se bavite poslom koji uključuje publiku, umjetnost, ljepotu, eleganciju ili komfor, imati ćete još veće izglede za uspjeh. Divno je što vam Sunce i Venera olakšavaju poteškoće u profesionalnom životu kroz koje ćete prolaziti u drugoj polovici svibnja. Novac neće biti problem, ali budite oprezniji u drugom djelu svibnja.

Zdravlje i moral

Svibanj može biti problematičan za vaše zdravlje i zato savjetujemo da pripazite. Povoljan utjecaj planeta oslabljen je tranzitom Saturna kroz Rakovu kuću bolesti i opozicija Saturna sa Marsom i Merkurom (koji je kasnije retrogradan) mogu donijeti ozbiljnije probleme: previše opterećenja, bolesti dišnih puteva, alergije, krize ili nezgode. Pazite na svoje zdravlje!

Savjet

Ako trebate pomoć, nemojte oklijevati potražiti je!

 


 

lav(22.07. - 22.08.) LAV

Ljubav & veze

Uz Jupitera, vladara kuće ljubavi Lava, smještenim upravo u Lavu, vaša potreba za pažnjom biti će velika, osjećaje ćete izražavati strastveno. Novih prilika neće nedostajati a veze mogu napredovati. Vrata Jupitera otvorena su prošle godine i ostati će otvorenima sve do kolovoza 2015.  Ali, svibanj neće biti najsretniji mjesec. Vladar Lavove kuće parova, Saturn donijeti će prepreke. Možete očekivati poteškoće u komunikaciji, neslaganja, u nekim slučajevima čak i sukobe. Kroz nesklad Saturna i Neptuna te položaja Venere, mogući su krivi odabiri, prazne nade i razočaranja. 

Karijera & novac

Karijera se razvija u pravom smjeru. Odlučni ste i utječete na druge. Najbolja će biti prva polovica svibnja i može donijeti najviše uspjeha.  Što se tiče svakodnevnih poslovnih aktivnosti, morati ćete uložiti dodatne napore kako bi riješili prepreke, krize ili neprijateljstva. Od važnosti će biti grupne aktivnosti ili aktivnosti koje uključuju nečiju pomoć. Puno energije uložiti ćete u to, ali isto tako, imati ćete i dosta problema koji će iskrsnuti. Savjetujemo da se oslonite na sebe, jer osobe koje vam trebaju biti podrška mijenjati će mišljenja ili čak vam stati na put.

Zdravlje & moral

Sa Jupiterom u Lavu i sa Suncem, vladarem Lava, smještenim na najvišoj poziciji neba, tokom svibnja biti ćete u odličnoj formi, puni energije i odličnog intelektualnog stanja. Unatoč svemu, aspekti koji se odnose na vladara Lavove kuće bolesti, Saturna, donose neočekivane i neobične situacije. Poželjno je da izbjegnete bilo kakav rizik.

Savjet

Učinite nešto za dobrotvorne svrhe ili se izborite za nešto, iako morali izaći iz svoje sigurne zone!

  

djevica(23.08.- 22.09.) DJEVICA

Ljubav & veze

Ljubavna situacija biti će sjajna za vas! U prvome tjednu svibnja Venera će biti u istom znaku kao i Merkur, vladar Djevice, znaka emotivne udobnosti i kontrole nad emotivnim situacijama. Poslije 8. svibnja Venera mijenja položaj i u povoljnom odnosu sa Neptunom donosi romantiku, dublje osjećaje a možda i novu nadu. U svibnju više ćete težiti stabilnoj i uravnoteženoj vezi. Željeti ćete mir i sigurnost koja uključuje iskrene osjećaje, naravno. Avanture i strasti vas neće zanimati. Ako se pojavi bilo kakva neugodnost (iako se to ne mora dogoditi!), biti će povezana sa seksualnosti.

Karijera & novac

Učenje, kulturološke ili duhovne aktivnosti biti će dio života Djevice i donosi vam zadovoljstvo kroz svibanj. Biti ćete popularni i imati važnu podršku ženske osobe ili voljene osobe s kojom ste u vezi. Započinje intenzivan i dosta kompliciran period u karijeri. Očekujte da neće sve ići po planu, očekujte nove, neobične, iznenađujuće elemente koji će se pojaviti. Savjetujemo da si ne postavljate previše ciljeva u isto vrijeme, već da se koncentrirate na jedan sve dok ga ne dovršite. Nemojte se iznenaditi ako vam stari cilj ponovno privuče pažnju. Informacije, komunikacija i putovanja biti će jako važni Djevicama. Novac neće biti problem, posebno u prvom djelu svibnja.

Zdravlje & moral

Merkur u retrogradnom hodu Djevicama može uzrokovati probleme sa koncentracijom i slabije reflekse. Povezanost Merkura i Marsa donosi vam više energije, ali može donijeti anksioznost i razdražljivost. Najvažnije će biti da posvetite pažnju drugima i da budete disciplinirani, inače ćete biti van ravnoteže. Pripazite, moguće su nezgode! 

Savjet

Budite strpljivi i uporni kako ne bi iznova morali obaviti nešto zato što prvi puta nije ispalo dobro.

 


 

vaga(23.09.-22.10.) VAGA

Ljubav & veze

U dominantnoj poziciji Venera ističe važnost odnosa. Može spojiti ljubavne interese sa poslovnim, ili će vam pomoći osoba s kojom ste u vezi ili avantura počinje poprimati veće značenje sa nekim tko vam je poznat ili sa nadređenom osobom. Mars, vladar kuće parova Vage može donijeti brige u prvoj polovici svibnja, ali to će vam pomoći da spoznate dublje značenje odnosa i da bolje upoznate partnera. U drugom djelu mjeseca kroz ljubav i zajedništvo događati će se udaljenosti, iz kulturoloških i duhovnih razloga. Uz voljenu osobu istražiti ćete neke nove stvari.

Karijera & novac

Sa Venerom u kući karijere Vage, u svibnju imati ćete uspjeha bez puno uloženog truda. Stvari će se iskristalizirati zahvaljujući podršci i pomoći ženske osobe ili nekoga kome se sviđate. Biti ćete u prednosti kad su u pitanju odnosi sa drugima i vaš utjecaj na njih. Mars i Merkur donose vam kulturološki ili intelektualni izazov koji nećete lako savladati. Može se raditi o nekom starom projektu koji je sada pokrenut. Putovanja i suradnja sa udaljenim osobama donosi neobične situacije, komplikacije i neslaganja. Financijski, ovaj mjesec biti će aktivan za Vage. Povoljno je vrijeme za ulaganja i ostvarenje profita kroz druge izvore od sadašnjih.

Zdravlje & moral

Tokom svibnja biti će dosta nervoze, mogli bi previše tereta osjećati, samim time imati i manje koncentracije. Fizički ćete imati manje snage u prvom djelu svibnja što može izazvati određene zdravstvene probleme, na sreću ništa ozbiljnog. Bilo bi dobro da postavite prioritete i organizirate život.

Savjet

Izađite što češće možete, ne propustite niti jedan društveni događaj! Imati ćete koristi od toga.

 


 

 

škorpion(23.10.-21.11.) ŠKORPION

Ljubav & veze

U svibnju Sunce će zasjati nad Škorpionovom kućom parova a Mars će donijeti više energije. Zajedništvo će biti u centru pažnje Škorpionima, motivirati vas i utjecati na odluke i akcije. Isto tako, ovo može biti aktivan period vašeg partnera koji će preuzeti inicijativu i dokazati svoje kvalitete. Ako poželite, sada je pravo vrijeme da poduzmete prvi korak prema nekome tko vam se sviđa, ili udružiti napore sa voljenom osobom kako bi dosegli zajedničke ciljeve. Ovaj mjesec mogli bi ući u vezu na daljinu ili ići na putovanje iz emotivnih interesa. Privlačiti će vas kulturološki i duhovni događaji koji mogu stvoriti mostove i otvoriti vrata novim horizontima.

Karijera & novac

Jupiter će vam omogućavati da se približite uspjehu i da iskoristite prilike. Upoznati ćete nove suradnike ili uspjeti ostvariti dobar ugovor. Sa financijskog gledišta, svibanj donosi značajne promjene za Škorpione. Merkur u svom retrogradnom hodu, uz Mars može donijeti probleme sa računima, sa bankama, osiguranjem, odgode vezano za novac ili vlasništvo. Zajedno sa Saturnom, smještenim u suprotnom znaku, Merkur će donijeti dosta napetosti Škorpionima vezano za financijska pitanja. Neptun može donijeti afere, povećani rizik da se dogode greške, prevare ili gubitci. Pobrinite se za novac i mudro raspolažite novcem.

Zdravlje & moral

Dok će prva polovica svibnja biti stresna i iscrpljujuća za Škorpione, druga polovica smanjuje energiju i predispozicija je za pesimizam i anksioznost. Nedostajati će strpljenja, i fizički bi mogli osjećati slabost, neočekivano. Pazite na sebe i odmah poduzmite potrebne korake ako nešto nije kako treba. 

Savjet

Ne pozajmljujte novac, a za stariji projekt pokušajte naći sponzore!

 


 

 

strijelac(22.11.-21.12.) STRIJELAC

Ljubav & veze

Period koji će uslijediti Strijelcima donosi probleme kroz odnose što može ugroziti emotivni život. Merkur je pri završetku svog retrogradnog hoda u kući parova Strijelca, i donosi probleme u komunikaciji, pogreške, dvojbe, neodlučnost, nestabilne ili komplicirane situacije. Neka stara pitanja ponovno će se razmatrati kako bi se analizirala i razriješila. Mars se pojavljuje 12. svibnja u kući parova Strijelca, donosi strastvenost, jake čežnje, ali naglost, žurbu, nerazboritost i agresivnost. Velika je vjerojatnost da će doći do nesporazuma i svađa. 

Karijera & novac

Sa Suncem u kući posla Strijelca, vaši napori će se cijeniti, vaš autoritet biti će prepoznat, imati ćete puno ovlasti na području posla i možete ostvariti dobre rezultate. U svibnju vaš će uspjeh najviše ovisiti o načinu na koji se odnosite prema drugim ljudima na poslu, posebno sa suradnicima, pomoćnicima, klijentima ili sa onima sa kojima se konzultirate o raznim problemima, čak i sa nadređenima. Važno je da sve bude što je jasnije moguće i pošteno. Ako tako ne bude, prije ili kasnije Merkurov retrogradni hod i tranzit Marsa kroz kuću partnerstva Strijelca donijeti će probleme, rasprave i sukobe. Ovo će utjecati i na vaš novčanik. Ipak, zaraditi ćete novac.

Zdravlje & moral

Više će vas zanimati zdravlje, jer Sunce prolazi kroz kuću zdravlja Strijelca. Može se raditi o rutinskim pitanjima prije nego nekom ozbiljnom problemu. Svibanj će biti dobar mjesec za uobičajene kontrole, odlazak zubaru i za rješavanje manjih poteškoća. 

Savjet

Budite strpljivi sa drugima, pažljivo ih slušajte i potrudite se da se jasno izražavate.

 


 

 

jarac(22.12.-20.01.) JARAC

Ljubav & veze

Sa Venerom u kući parova Jarca i sa Suncem u kući strasti biti ćete među najsretnijim ljudima horoskopa. Venera je planet ljubavi, emocija i razumijevanja, i Sunce će sjajiti svojim sjajem. Ovaj period Jarčevima donosi magnetsku privlačnost, strast i nove prilike. Ovisno o situaciji u kojoj ste i što točno želite, sada možete započeti novu vezu ili možete poboljšati postojeću. Imati ćete neodoljivu moć zavođenja, okolnosti će vam ići u korist i jako važno, postav planeta dati će vam hrabrosti i osloboditi vas kompleksa i kočnica. Pravi je trenutak da se otvorite emotivno i otkrijete puno toga zanimljivog.

Karijera & novac

Slijediti ćete svoje ciljeve savjesno i diplomatski. Znate kako pridobiti druge ljude na svoju stranu i imate što ponuditi za suradnju. U svibnju učvrstiti ćete nova partnerstva i zaključiti profitabilne ugovore. Među konkurencijom imati ćete prednosti. Imati ćete puno poslovnih briga i puno pritiska, očekujte kritične situacije koje će zahtijevati brzo donošenje odluka i brzu intervenciju. Obaveze će se nizati jedna za drugom, kako bi bili u korak sa svime morati ćete postaviti prioritete i raditi organizirano. Odgoditi ćete dio odgovornosti, barem one jednostavnije i manje važne. Pripazite da ne dođe do zbrke vezano za papire i komunikaciju! Novac dolazi preko drugih ljudi prije nego kroz vaše napore.

Zdravlje & moral

Vrlo ozbiljno razmislite o svom zdravstvenom stanju. Uz retrogradni Merkur i Mars u kući bolesti Jarca, biti će velik rizik od problema. Budite svjesni živčanog i dišnog sustava, na probleme koji se odnose na šake, ruke i ramena. Prijašnje bolesti mogu se ponoviti. Klonite se opasnosti koja uključuje žurbu, nepromišljenost,  krajnosti ili nemar.

Savjet

Ako se pojavi bilo koji zdravstveni problem, potražite drugo mišljenje.

 


 

vodenjak(21.01.-19.02.) VODENJAK

Ljubav & veze

Sa Jupiterom u kući parova Vodenjaka, period do kolovoza 2015. biti će otvoren za sve mogućnosti na emotivnom planu. Zato što Jupiter donosi nove prilike, ponuda koju ne možete odbiti može se pojaviti bilo kada. U svibnju stvari će se preokrenuti na zanimljiv način. Prvi tjedan svibnja biti će razigran i osjećajan: Venera će još uvijek biti u kući ljubavi Vodenjaka, kamo dolazi i energični Merkur. Obratite pažnju na Merkurovu igru misli, pojačanu znatiželju, čežnju za novitetima, jer će Merkur biti retrogradan i stvari neće biti onakve kako se čine! Najvažniji događaj za Vodenjake biti će ulazak Marsa u kuću ljubavi Vodenjaka na dan 12.5. Očekujte jači libido, želju za avanturama, vatrene strasti, problematične ljubavi ili luckaste romantične geste.

Karijera & novac

Venera ulazi u kuću posla Vodenjaka, tipičan položaj za period u kojem će vam se sviđati ono što radite, raditi ćete sa zadovoljstvom, imati ćete odlične odnose sa kolegama i novi elementi će se pojaviti koji će poboljšati atmosferu ili donijeti više opuštenosti u vašem radnom okruženju. Prednost imaju projekti koji uključuju talent i kreativnost. Mars i Merkur podržati će Vodenjake u nastojanjima da promovirate posao, proizvode ili ideje, čak iako problemi se pojave putem. Tokom cijelog svibnja naglašena je suradnja. Vaša obitelj podržati će vas i vaša uloga unutar obitelji biti će očita. Dobro ćete zarađivati, posebno kroz partnerstva, ali budite razboriti u upravljanju s novcem.

Zdravlje & moral

Fizički ćete se dobro osjećati tokom svibnja. Moguća su dva problema: napetost, zbog čega ćete sve željeti požuriti, i porivi za pretjerivanjem koji vam mogu štetiti. Ostanite smireni i suzdržite se pred iskušenjima. Preporučujemo bavljenje fizičkim aktivnostima tokom svibnja.

Savjet

Ako imate djecu, pripazite na njih! Ako ste žena i u drugom stanju, budite oprezni!

 


 

ribe(20.02.-20.03.) RIBE

Ljubav & veze

Lijepo, ali komplicirano. Lijepo, zato što će Venera 8.5. ući kuću ljubavi Riba, znak romantike i osjećaja, slavlja, užitka i emotivnih prilika. Komplicirano, zbog Merkura, vladara kuće parova Riba koji će biti u retrogradnom hodu i zato što će biti u blizini Merkura od 12.5. Kombinacija Merkur - Mars može donijeti strastvenost, ali u sjeni zbunjenosti. Užurbanost, nepromišljenost, obiteljske obaveze, problemi povezani sa smještajem ili vlasništvom, sa roditeljima ili drugim članovima obitelji, sve to mogu biti korijeni teških i zbunjujućih situacija, potaknuto krivim odlukama, odgodama, promjenom onog što se osjeća, netipičnim reakcijama. Premetati ćete po prošlosti, stara ljubav može se pojaviti u sadašnjosti.

Karijera & novac

Pred vama je period  intenzivne poslovne aktivnosti. Iako će vam se činiti da polako napredujete, u stvarnosti ide vam bolje no što mislite i rezultati će biti dugoročni. Sa Jupiterom u kući posla Riba, posla ćete itekako imati. Primamljive profitabilne poslovne ponude stalno će se pojavljivati. Saturn u kući posla Riba donosi osjećaj tereta koji vam je težak za nositi. Ipak, Jupiter i Saturn dobro će surađivati, posebno kada ih Uran dopuni novim idejama i intelektualnom snagom. U svibnju ćete imati uspjeha sa onim što stvarate, promocijama i hobijima. Najbolje ćete se pokazati kada se radi o načinu razmišljanja, informacijama i komunikacijskim vještinama. Dobro ćete zarađivati, ali puno novca uložiti ćete u kuću, nekretnine ili obitelj.

Zdravlje & moral

Najviše stresa biti će zbog obiteljskih pitanja i doma. Možda ćete seliti, graditi, uređivati ili popravljati, možda će roditelj ili rođak imati kakav problem i trebati će pomoć. S druge strane, nećete imati problema, osim ako ih sami ne stvorite, uz neumjerenost. Zadnja dekada svibnja donosi ranjivost zbog toga što će vladar kuće bolesti Riba susresti Mars i retrogradnog Merkura. Budite tog svjesni!

Savjet

Kada razmišljate, govorite i djelujete, pripazite da to ima logičan slijed!

 


 

 

 

 
 


najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela
 
 
 

Mjesečni horoskop

Horoskop

Mjesečni horoskop

Mjesečni horoskop - Svibanj 2015.


 

horoskop mjesečniASTRO PREGLED

 

Prevladavajući aspekt svibnja 2015. biti će Saturn - Neptun kvadrat. Saturn simbolizira kristalizaciju a Neptun raspuštanje. Saturn je odgovoran i praktičan, Neptun je zbunjen i mističan. Saturn ima smisao za politiku, a Neptun za utopiju. Iz svega, što možemo očekivati  od Saturn - Neptun kvadrata?

Saturn - Neptun kvadrat može donijeti zbunjenost, obmane, utopijske ideje, destruktivan misticizam. Pojaviti će se problemi vezano za odgovornosti, organizaciju, koncept i usmjerenje.

Budući da Saturn - Neptun kvadrat zauzima mjesto između dva znaka kojima vlada Jupiter (Strijelac i Ribe), brige, događaji i incidenti tokom svibnja imati će veze sa vjerom, pravdom, zakonom, administracijom, višim obrazovanjem, sportom, uvozom i izvozom, veleprodajom, turizmom i lovom.

Mars je u opoziciji sa Saturnom 15. svibnja i u kvadratu sa Neptunom 26. svibnja. Kontradiktornosti između Marsa i Saturna biti će nasilne i destruktivne, sa velikim rizikom političkih previranja, vojnim sukobima, revoltima, nesrećama, kolapsima, eksplozijama, vatrom, kataklizmom. Kontradiktornosti između Marsa i Neptuna mogu donijeti fanatizam, vjerske sukobe, urote, problematične događaje povezane sa prevarama, korupciju, prostituciju, voda, benzin ( tekućine općenito), promet, konzumiranje cigareta, alkohola i droga.

Tranziti Merkura (u njegovom retrogradnom hodu) dodatno donose probleme vezane uz intelekt, informacije, odluke, komunikaciju, medije, putovanja, papire i dokumente. Povećan je rizik od nesporazuma, manjka koncentracije, grešaka, sukoba i nesreća tokom putovanja. Merkur će biti retrogradan između 19. svibnja i 12. lipnja, period u kojem će se ponašati netipično i štetno.

Ima li išta obećavajuće tokom svibnja? Ima, perspektiva da se svi ovi nemiri sa vremenom se smire, i zašto da ne, ponovno pokrenu situacije.

Možemo biti optimistični zbog Sunca, Marsa i Merkura čak, koji u njihovim kretanjima pokušavaju naći pravi put troz trigone i sekstile koje će stvoriti sa Mjesečevim čvorovima.

Drugi razlog za optimizam je činjenica da, nakon što su obavili svoje zadatke sa otežavajućim Saturn - Neptun kvadratom, u lipnju 2015. Sunce i Mjesec aktivirati će Jupiter - Uran trigon, koji donosi entuzijazam, novitete i napredak.

 

 

ovan

 

(21.03. - 19.04.) OVAN

Ljubav & veze

Prvi tjedan svibnja donosi puno komunikacije i događanja: razmjena ideja, razgovori o osjećajima, puno poruka oko praktičnih pitanja, pregovaranja, šetnje, izleti. 8. svibnja, Venera, vladar znaka Ovna i kuće odnosa, ulazi u tiše i izoliranije područje i usmjerava interese prema obitelji i domu. Sporazum će se teško moći ostvariti. Venera - Pluton opozicija može donijeti frustracije, ljubomoru ili sklonost manipuliranju osjećajima, dok Venera - Uran kvadrat Ovnovima može donijeti promjene i neočekivane događaje. Kako bilo, biti će i romantičnih događanja. Situacije iz prošlosti mogu se ponoviti kroz sadašnjost. 

 

Karijera & novac

Sa Suncem u kući Ovna i financija, novac će se pritjecati vrlo brzo u prvoj polovici Svibnja. Tada ćete ostvariti dobit zbog trigona između Sunca i Plutona. Što se tiče ambicija i želja, perspektiva nije sjajna. Vladar Ovnove kuće posla, Merkur biti će u retrogradnom hodu i donijeti će napete aspekte sa Satrunom i Neptunom, što je znak da situacija neće biti najbolja. Očekujte prepreke i kašnjenja i koncentracija vam neće biti najbolja. Komunikacija, informacije, putovanja, dokumenti biti će glavno što će Ovnove okupirati iznova i zahtijevati će strpljenje i oprez. Kroz svibanj, ispiti, prezentacije, intervjui i pregovori morati će biti dobro pripremljeni.

Zdravlje & moral

Biti ćete pod pritiskom u svibnju, može se raditi o prezahtjevnim stvarima, stresu ili nekim starim problemima. Nećete biti u najboljoj formi, zato svoju snagu morate koristiti odmjereno. Sastavite popis prioriteta i organizirajte život što bolje možete. 

Savjet

Napravite strategiju, budite ustrajni i sistematični, a ne kaotični i impulzivni! 

 


 

bik(20.04. - 20.05.) BIK

Ljubav & veze

Mars, vladar Bikove kuće parova, ostati će u Biku do 12.5. Ističe važnost odnosa, donosi značajne situacije i događaje. Sa druge strane, Mars će potaknuti čežnju i strast Bikova, ali katkada može biti brzoplet i autoritaran. Dobrodošlo je imati više takta.
Poslije 12.5. vladar Bikove kuće parova dolazi u Blizance, život neće biti lagan. U opoziciji sa Saturnom donosi sumnje, strahove i poteškoće, u kvadratu sa Neptunom može donijeti zbunjujuće situacije, razočaranja i nestabilnosti.Merkur, vladar Bikove kuće ljubavi i seksualnosti, isto tako biti će nestabilan i neodlučan, usmjeren na materijalnu stranu i novac više nego na romantiku i ljubav.

Karijera & novac

Sa Marsom u Biku, do 12.5. biti će dosta akcije u vašem životu: preuzimati ćete inicijativu, biti ćete ambiciozni i imati ćete natjecateljski duh. Točno znate što želite i težiti ćete da to i ostvarite. Poslije 12.5. Mars napušta Bika i vladar Bikove kuće karijere, Saturn otežati će situaciju. Pojaviti će se krive procjene ili neprofitabilni projekti, zbunjujuće okolnosti, neprijateljski nastrojeni ili neiskreni ljudi. Ne možete se osloniti na pomoć drugih ljudi, a sami nećete moći uspjeti. Ali, Sunce prolazi kroz Bika i uspjeti ćete se snaći u svemu. Što se tiče posla, zadataka i općenito stanja na poslu, u svibnju biti će napetosti, može doći do naglih promjena i neočekivanih situacija. Financijski, ovaj period biti će rizičan i zahtjeva maksimalan oprez. Savjetujemo da sa novcem jako pripazite.

Zdravlje & moral

Prolazak Sunca kroz vaš znak donosi u svibnju puno energije i dobro stanje. Venera će, dodatno, podržati vas moralno i pojačati vaš smisao za humor. Bilo bi dobro da ne pretjerujete zbog pozicije Mjeseca i Urana koji mogu otežati zdravstvenu situaciju. Zato savjetujemo da izbjegavate velike napore i sukobe. Ako nešto krene po zlu, nemojte odgađati odlazak kod doktora.

Savjet

Naučite nešto novo, čitajte, razgovarajte o svojim problemima sa bliskim osobama.

 


 

 

blizanci(21.05 - 20.06.) BLIZANCI

Ljubav & veze

Do 8. svibnja uživati ćete u prisustvu Venere u Blizancima koja vam daje privlačnost, senzualnost i nove prilike. Ako ste u stabilnoj vezi, možete računati na harmoničan odnos i razumijevanje. Nakon 8.5. Venera iz promjenljivog i za ljubav pomalo hladnog znaka Blizanci prelazi u romantičniji i nježniji znak Rak. To neće dugo potrajati, 12.5. će Mars, planet strasti, energično i odlučno nastupiti u Blizancima. Donosi burne situacije, vatrene osjećaje i snažne čežnje. Sa Marsom u Blizancima preuzeti ćete inicijativu i možete dobiti veliku nagradu. Isto tako, postoji rizik od impulzivnog ponašanja koje na kraju donosi napetost i sukobe.

Karijera & novac

Merkur u retrogradnom hodu ulazi u Blizance 1. svibnja i tu ostaje sve do 19. svibnja. Iz znaka Blizanci izlazi 8. lipnja. Merkur ostaje u Blizancima devet tjedana i donosi vrijeme analiziranja, pregleda svega do sada napravljenog. Merkur naglašava važnost (već potaknuto tranzitom Jupitera, vladarom Blizančeve kuće karijere) informacija, učenja, pisanja, govora, putovanja, učinkovitosti i vještina za vaš profesionalni život, i ne samo to. Iako će biti prepreka i kriznih trenutaka , svibanj će biti pun aktivnosti. Možete puno toga ostvariti uz smiren pristup, strpljenje i pažnju usmjerenu na ono što radite. Novca neće nedostajati.

Zdravlje & moral

Uz Mars u Blizancima biti ćete puni energije, odlučni i inicijativni. Merkur, vladar Blizanaca, prisutan u Blizancima pojačati će vaše samopouzdanje. S druge strane Mars donosi užurbanost, bezbrižnost, a Merkur u svom retrogradnom hodu može donijeti poteškoće sa koordinacijom. Svibanj može donijeti nesporazume, incidente i nezgode.

Savjet

Usporite i dva puta razmislite prije djelovanja!

 

 


 

rak(21.06. - 21.07.) RAK

Ljubav & veze

Venera, planet ljubavi ulazi u Rak 8. svibnja i ostaje do 5. lipnja. Prisustvo Venere u Raku pojačava snagu zavođenja, senzualnosti, romantike i entuzijazma. Treba vam ljubavi i biti ćete u potrazi za srodnom dušom koju sada možete naći. Ako ste u vezi, svibanj će biti mjesec harmonije unutar odnosa, pažnje i razumijevanja. Unatoč vašim dobrim namjerama, nažalost, mogu iskrsnuti situacije pune napetosti, zbunjenosti i nisu isključeni nesporazumi, možda čak i žustre rasprave. To je zbog Saturna, koji neće biti ugodan. Takve situacije trebate proći smireno i sa više takta.

Karijera & novac

Sa Suncem u Rakovoj kući podrške i popularnosti, kroz svibanj naći ćete potrebne izvore za postizanje profesionalnih ciljeva. Venera smještena u Raku, isto tako pridonijeti će vašem uspjehu, posebno kroz društvene sposobnosti, diplomaciju i šarm koji imate. Venera vam može donijeti sretne okolnosti. Ako se bavite poslom koji uključuje publiku, umjetnost, ljepotu, eleganciju ili komfor, imati ćete još veće izglede za uspjeh. Divno je što vam Sunce i Venera olakšavaju poteškoće u profesionalnom životu kroz koje ćete prolaziti u drugoj polovici svibnja. Novac neće biti problem, ali budite oprezniji u drugom djelu svibnja.

Zdravlje i moral

Svibanj može biti problematičan za vaše zdravlje i zato savjetujemo da pripazite. Povoljan utjecaj planeta oslabljen je tranzitom Saturna kroz Rakovu kuću bolesti i opozicija Saturna sa Marsom i Merkurom (koji je kasnije retrogradan) mogu donijeti ozbiljnije probleme: previše opterećenja, bolesti dišnih puteva, alergije, krize ili nezgode. Pazite na svoje zdravlje!

Savjet

Ako trebate pomoć, nemojte oklijevati potražiti je!

 


 

lav(22.07. - 22.08.) LAV

Ljubav & veze

Uz Jupitera, vladara kuće ljubavi Lava, smještenim upravo u Lavu, vaša potreba za pažnjom biti će velika, osjećaje ćete izražavati strastveno. Novih prilika neće nedostajati a veze mogu napredovati. Vrata Jupitera otvorena su prošle godine i ostati će otvorenima sve do kolovoza 2015.  Ali, svibanj neće biti najsretniji mjesec. Vladar Lavove kuće parova, Saturn donijeti će prepreke. Možete očekivati poteškoće u komunikaciji, neslaganja, u nekim slučajevima čak i sukobe. Kroz nesklad Saturna i Neptuna te položaja Venere, mogući su krivi odabiri, prazne nade i razočaranja. 

Karijera & novac

Karijera se razvija u pravom smjeru. Odlučni ste i utječete na druge. Najbolja će biti prva polovica svibnja i može donijeti najviše uspjeha.  Što se tiče svakodnevnih poslovnih aktivnosti, morati ćete uložiti dodatne napore kako bi riješili prepreke, krize ili neprijateljstva. Od važnosti će biti grupne aktivnosti ili aktivnosti koje uključuju nečiju pomoć. Puno energije uložiti ćete u to, ali isto tako, imati ćete i dosta problema koji će iskrsnuti. Savjetujemo da se oslonite na sebe, jer osobe koje vam trebaju biti podrška mijenjati će mišljenja ili čak vam stati na put.

Zdravlje & moral

Sa Jupiterom u Lavu i sa Suncem, vladarem Lava, smještenim na najvišoj poziciji neba, tokom svibnja biti ćete u odličnoj formi, puni energije i odličnog intelektualnog stanja. Unatoč svemu, aspekti koji se odnose na vladara Lavove kuće bolesti, Saturna, donose neočekivane i neobične situacije. Poželjno je da izbjegnete bilo kakav rizik.

Savjet

Učinite nešto za dobrotvorne svrhe ili se izborite za nešto, iako morali izaći iz svoje sigurne zone!

  

djevica(23.08.- 22.09.) DJEVICA

Ljubav & veze

Ljubavna situacija biti će sjajna za vas! U prvome tjednu svibnja Venera će biti u istom znaku kao i Merkur, vladar Djevice, znaka emotivne udobnosti i kontrole nad emotivnim situacijama. Poslije 8. svibnja Venera mijenja položaj i u povoljnom odnosu sa Neptunom donosi romantiku, dublje osjećaje a možda i novu nadu. U svibnju više ćete težiti stabilnoj i uravnoteženoj vezi. Željeti ćete mir i sigurnost koja uključuje iskrene osjećaje, naravno. Avanture i strasti vas neće zanimati. Ako se pojavi bilo kakva neugodnost (iako se to ne mora dogoditi!), biti će povezana sa seksualnosti.

Karijera & novac

Učenje, kulturološke ili duhovne aktivnosti biti će dio života Djevice i donosi vam zadovoljstvo kroz svibanj. Biti ćete popularni i imati važnu podršku ženske osobe ili voljene osobe s kojom ste u vezi. Započinje intenzivan i dosta kompliciran period u karijeri. Očekujte da neće sve ići po planu, očekujte nove, neobične, iznenađujuće elemente koji će se pojaviti. Savjetujemo da si ne postavljate previše ciljeva u isto vrijeme, već da se koncentrirate na jedan sve dok ga ne dovršite. Nemojte se iznenaditi ako vam stari cilj ponovno privuče pažnju. Informacije, komunikacija i putovanja biti će jako važni Djevicama. Novac neće biti problem, posebno u prvom djelu svibnja.

Zdravlje & moral

Merkur u retrogradnom hodu Djevicama može uzrokovati probleme sa koncentracijom i slabije reflekse. Povezanost Merkura i Marsa donosi vam više energije, ali može donijeti anksioznost i razdražljivost. Najvažnije će biti da posvetite pažnju drugima i da budete disciplinirani, inače ćete biti van ravnoteže. Pripazite, moguće su nezgode! 

Savjet

Budite strpljivi i uporni kako ne bi iznova morali obaviti nešto zato što prvi puta nije ispalo dobro.

 


 

vaga(23.09.-22.10.) VAGA

Ljubav & veze

U dominantnoj poziciji Venera ističe važnost odnosa. Može spojiti ljubavne interese sa poslovnim, ili će vam pomoći osoba s kojom ste u vezi ili avantura počinje poprimati veće značenje sa nekim tko vam je poznat ili sa nadređenom osobom. Mars, vladar kuće parova Vage može donijeti brige u prvoj polovici svibnja, ali to će vam pomoći da spoznate dublje značenje odnosa i da bolje upoznate partnera. U drugom djelu mjeseca kroz ljubav i zajedništvo događati će se udaljenosti, iz kulturoloških i duhovnih razloga. Uz voljenu osobu istražiti ćete neke nove stvari.

Karijera & novac

Sa Venerom u kući karijere Vage, u svibnju imati ćete uspjeha bez puno uloženog truda. Stvari će se iskristalizirati zahvaljujući podršci i pomoći ženske osobe ili nekoga kome se sviđate. Biti ćete u prednosti kad su u pitanju odnosi sa drugima i vaš utjecaj na njih. Mars i Merkur donose vam kulturološki ili intelektualni izazov koji nećete lako savladati. Može se raditi o nekom starom projektu koji je sada pokrenut. Putovanja i suradnja sa udaljenim osobama donosi neobične situacije, komplikacije i neslaganja. Financijski, ovaj mjesec biti će aktivan za Vage. Povoljno je vrijeme za ulaganja i ostvarenje profita kroz druge izvore od sadašnjih.

Zdravlje & moral

Tokom svibnja biti će dosta nervoze, mogli bi previše tereta osjećati, samim time imati i manje koncentracije. Fizički ćete imati manje snage u prvom djelu svibnja što može izazvati određene zdravstvene probleme, na sreću ništa ozbiljnog. Bilo bi dobro da postavite prioritete i organizirate život.

Savjet

Izađite što češće možete, ne propustite niti jedan društveni događaj! Imati ćete koristi od toga.

 


 

 

škorpion(23.10.-21.11.) ŠKORPION

Ljubav & veze

U svibnju Sunce će zasjati nad Škorpionovom kućom parova a Mars će donijeti više energije. Zajedništvo će biti u centru pažnje Škorpionima, motivirati vas i utjecati na odluke i akcije. Isto tako, ovo može biti aktivan period vašeg partnera koji će preuzeti inicijativu i dokazati svoje kvalitete. Ako poželite, sada je pravo vrijeme da poduzmete prvi korak prema nekome tko vam se sviđa, ili udružiti napore sa voljenom osobom kako bi dosegli zajedničke ciljeve. Ovaj mjesec mogli bi ući u vezu na daljinu ili ići na putovanje iz emotivnih interesa. Privlačiti će vas kulturološki i duhovni događaji koji mogu stvoriti mostove i otvoriti vrata novim horizontima.

Karijera & novac

Jupiter će vam omogućavati da se približite uspjehu i da iskoristite prilike. Upoznati ćete nove suradnike ili uspjeti ostvariti dobar ugovor. Sa financijskog gledišta, svibanj donosi značajne promjene za Škorpione. Merkur u svom retrogradnom hodu, uz Mars može donijeti probleme sa računima, sa bankama, osiguranjem, odgode vezano za novac ili vlasništvo. Zajedno sa Saturnom, smještenim u suprotnom znaku, Merkur će donijeti dosta napetosti Škorpionima vezano za financijska pitanja. Neptun može donijeti afere, povećani rizik da se dogode greške, prevare ili gubitci. Pobrinite se za novac i mudro raspolažite novcem.

Zdravlje & moral

Dok će prva polovica svibnja biti stresna i iscrpljujuća za Škorpione, druga polovica smanjuje energiju i predispozicija je za pesimizam i anksioznost. Nedostajati će strpljenja, i fizički bi mogli osjećati slabost, neočekivano. Pazite na sebe i odmah poduzmite potrebne korake ako nešto nije kako treba. 

Savjet

Ne pozajmljujte novac, a za stariji projekt pokušajte naći sponzore!

 


 

 

strijelac(22.11.-21.12.) STRIJELAC

Ljubav & veze

Period koji će uslijediti Strijelcima donosi probleme kroz odnose što može ugroziti emotivni život. Merkur je pri završetku svog retrogradnog hoda u kući parova Strijelca, i donosi probleme u komunikaciji, pogreške, dvojbe, neodlučnost, nestabilne ili komplicirane situacije. Neka stara pitanja ponovno će se razmatrati kako bi se analizirala i razriješila. Mars se pojavljuje 12. svibnja u kući parova Strijelca, donosi strastvenost, jake čežnje, ali naglost, žurbu, nerazboritost i agresivnost. Velika je vjerojatnost da će doći do nesporazuma i svađa. 

Karijera & novac

Sa Suncem u kući posla Strijelca, vaši napori će se cijeniti, vaš autoritet biti će prepoznat, imati ćete puno ovlasti na području posla i možete ostvariti dobre rezultate. U svibnju vaš će uspjeh najviše ovisiti o načinu na koji se odnosite prema drugim ljudima na poslu, posebno sa suradnicima, pomoćnicima, klijentima ili sa onima sa kojima se konzultirate o raznim problemima, čak i sa nadređenima. Važno je da sve bude što je jasnije moguće i pošteno. Ako tako ne bude, prije ili kasnije Merkurov retrogradni hod i tranzit Marsa kroz kuću partnerstva Strijelca donijeti će probleme, rasprave i sukobe. Ovo će utjecati i na vaš novčanik. Ipak, zaraditi ćete novac.

Zdravlje & moral

Više će vas zanimati zdravlje, jer Sunce prolazi kroz kuću zdravlja Strijelca. Može se raditi o rutinskim pitanjima prije nego nekom ozbiljnom problemu. Svibanj će biti dobar mjesec za uobičajene kontrole, odlazak zubaru i za rješavanje manjih poteškoća. 

Savjet

Budite strpljivi sa drugima, pažljivo ih slušajte i potrudite se da se jasno izražavate.

 


 

 

jarac(22.12.-20.01.) JARAC

Ljubav & veze

Sa Venerom u kući parova Jarca i sa Suncem u kući strasti biti ćete među najsretnijim ljudima horoskopa. Venera je planet ljubavi, emocija i razumijevanja, i Sunce će sjajiti svojim sjajem. Ovaj period Jarčevima donosi magnetsku privlačnost, strast i nove prilike. Ovisno o situaciji u kojoj ste i što točno želite, sada možete započeti novu vezu ili možete poboljšati postojeću. Imati ćete neodoljivu moć zavođenja, okolnosti će vam ići u korist i jako važno, postav planeta dati će vam hrabrosti i osloboditi vas kompleksa i kočnica. Pravi je trenutak da se otvorite emotivno i otkrijete puno toga zanimljivog.

Karijera & novac

Slijediti ćete svoje ciljeve savjesno i diplomatski. Znate kako pridobiti druge ljude na svoju stranu i imate što ponuditi za suradnju. U svibnju učvrstiti ćete nova partnerstva i zaključiti profitabilne ugovore. Među konkurencijom imati ćete prednosti. Imati ćete puno poslovnih briga i puno pritiska, očekujte kritične situacije koje će zahtijevati brzo donošenje odluka i brzu intervenciju. Obaveze će se nizati jedna za drugom, kako bi bili u korak sa svime morati ćete postaviti prioritete i raditi organizirano. Odgoditi ćete dio odgovornosti, barem one jednostavnije i manje važne. Pripazite da ne dođe do zbrke vezano za papire i komunikaciju! Novac dolazi preko drugih ljudi prije nego kroz vaše napore.

Zdravlje & moral

Vrlo ozbiljno razmislite o svom zdravstvenom stanju. Uz retrogradni Merkur i Mars u kući bolesti Jarca, biti će velik rizik od problema. Budite svjesni živčanog i dišnog sustava, na probleme koji se odnose na šake, ruke i ramena. Prijašnje bolesti mogu se ponoviti. Klonite se opasnosti koja uključuje žurbu, nepromišljenost,  krajnosti ili nemar.

Savjet

Ako se pojavi bilo koji zdravstveni problem, potražite drugo mišljenje.

 


 

vodenjak(21.01.-19.02.) VODENJAK

Ljubav & veze

Sa Jupiterom u kući parova Vodenjaka, period do kolovoza 2015. biti će otvoren za sve mogućnosti na emotivnom planu. Zato što Jupiter donosi nove prilike, ponuda koju ne možete odbiti može se pojaviti bilo kada. U svibnju stvari će se preokrenuti na zanimljiv način. Prvi tjedan svibnja biti će razigran i osjećajan: Venera će još uvijek biti u kući ljubavi Vodenjaka, kamo dolazi i energični Merkur. Obratite pažnju na Merkurovu igru misli, pojačanu znatiželju, čežnju za novitetima, jer će Merkur biti retrogradan i stvari neće biti onakve kako se čine! Najvažniji događaj za Vodenjake biti će ulazak Marsa u kuću ljubavi Vodenjaka na dan 12.5. Očekujte jači libido, želju za avanturama, vatrene strasti, problematične ljubavi ili luckaste romantične geste.

Karijera & novac

Venera ulazi u kuću posla Vodenjaka, tipičan položaj za period u kojem će vam se sviđati ono što radite, raditi ćete sa zadovoljstvom, imati ćete odlične odnose sa kolegama i novi elementi će se pojaviti koji će poboljšati atmosferu ili donijeti više opuštenosti u vašem radnom okruženju. Prednost imaju projekti koji uključuju talent i kreativnost. Mars i Merkur podržati će Vodenjake u nastojanjima da promovirate posao, proizvode ili ideje, čak iako problemi se pojave putem. Tokom cijelog svibnja naglašena je suradnja. Vaša obitelj podržati će vas i vaša uloga unutar obitelji biti će očita. Dobro ćete zarađivati, posebno kroz partnerstva, ali budite razboriti u upravljanju s novcem.

Zdravlje & moral

Fizički ćete se dobro osjećati tokom svibnja. Moguća su dva problema: napetost, zbog čega ćete sve željeti požuriti, i porivi za pretjerivanjem koji vam mogu štetiti. Ostanite smireni i suzdržite se pred iskušenjima. Preporučujemo bavljenje fizičkim aktivnostima tokom svibnja.

Savjet

Ako imate djecu, pripazite na njih! Ako ste žena i u drugom stanju, budite oprezni!

 


 

ribe(20.02.-20.03.) RIBE

Ljubav & veze

Lijepo, ali komplicirano. Lijepo, zato što će Venera 8.5. ući kuću ljubavi Riba, znak romantike i osjećaja, slavlja, užitka i emotivnih prilika. Komplicirano, zbog Merkura, vladara kuće parova Riba koji će biti u retrogradnom hodu i zato što će biti u blizini Merkura od 12.5. Kombinacija Merkur - Mars može donijeti strastvenost, ali u sjeni zbunjenosti. Užurbanost, nepromišljenost, obiteljske obaveze, problemi povezani sa smještajem ili vlasništvom, sa roditeljima ili drugim članovima obitelji, sve to mogu biti korijeni teških i zbunjujućih situacija, potaknuto krivim odlukama, odgodama, promjenom onog što se osjeća, netipičnim reakcijama. Premetati ćete po prošlosti, stara ljubav može se pojaviti u sadašnjosti.

Karijera & novac

Pred vama je period  intenzivne poslovne aktivnosti. Iako će vam se činiti da polako napredujete, u stvarnosti ide vam bolje no što mislite i rezultati će biti dugoročni. Sa Jupiterom u kući posla Riba, posla ćete itekako imati. Primamljive profitabilne poslovne ponude stalno će se pojavljivati. Saturn u kući posla Riba donosi osjećaj tereta koji vam je težak za nositi. Ipak, Jupiter i Saturn dobro će surađivati, posebno kada ih Uran dopuni novim idejama i intelektualnom snagom. U svibnju ćete imati uspjeha sa onim što stvarate, promocijama i hobijima. Najbolje ćete se pokazati kada se radi o načinu razmišljanja, informacijama i komunikacijskim vještinama. Dobro ćete zarađivati, ali puno novca uložiti ćete u kuću, nekretnine ili obitelj.

Zdravlje & moral

Najviše stresa biti će zbog obiteljskih pitanja i doma. Možda ćete seliti, graditi, uređivati ili popravljati, možda će roditelj ili rođak imati kakav problem i trebati će pomoć. S druge strane, nećete imati problema, osim ako ih sami ne stvorite, uz neumjerenost. Zadnja dekada svibnja donosi ranjivost zbog toga što će vladar kuće bolesti Riba susresti Mars i retrogradnog Merkura. Budite tog svjesni!

Savjet

Kada razmišljate, govorite i djelujete, pripazite da to ima logičan slijed!