Tarot karta Pustinjak

Tarot karta Pustinjak

Ključne riječi: budnost, prosvjetljenje, širenje svjetlosti, „ključ“ za krizne situacije, izolacija

Astrološki simbol kojem odgovara: Djevica

Opis: Karta pustinjaka simbolizira meditaciju, razmišljanje i samoću. Kao jedna od karata koja simbolizira poznu dob, predstavlja i svjetlo mudrosti, uvid u nesvjesno, u tumačenje snova. Naglasak je na miru i strpljivosti, čime se postiže zrelost, te sa stremljenjem prema spajanju sa duhovnim Ja. Pustinjak označava i duhovnog vođu, majstora koji se vodi svrhom, savješću i mudrošću. Pustinjak kao zrela osoba simbolizira oslobođenje od pitanja kojim putem krenuti jer vrijeme troši na razmišljanje i kovanje plana. U negativnom okruženju ova karta može ukazivati na krajnju izoliranost, pomanjkanje komunikacije, netolerantnost, krizu i sumnju.  

Tarot karta Kolo sreće

Tarot karta Kolo srece

Ključne riječi: neočekivana promjena, sreća, gospodar vlastite sudbine

Astrološki simbol kojem odgovara: Jupiter

Opis: Kolo sreće simbolizira vječno promjenjiv životni ciklus, izmjenu pobjeda i poraza, uzlaza i padova, napredovanja i nazadovanja, uspjeha i neuspjeha – dvojnost stvari. Budući da predstavlja izlaz, iskorak, sretan sklop okolnosti, energije kotača koji se okreće nagovješćuju i nemogućnost kalkuliranja, šanse, iznenađenje, brzu promjenu i kraj teških vremena, glasnika sreće te stimulirajućeg razvoja i rasta. Kao jedna od karata koja u središtu nema ljudski lik, Kolo sreće predstavlja naše otkrivanje životnih ciklusa i obrazaca, otkriće smisla našeg života i shvaćanje da ništa nije stalno, da je sve uvijek u mijeni. U negativnom smislu karta može predstavljati neuspjeh, zlu sreću, kockarski neuspjeh i skretanje na lošije.

 

Tarot karta Pravda

Tarot karta Pravda

Ključne riječi: ravnoteža, pravila, izdvojenost, karma

Astrološki simbol kojem odgovara: Vaga

Opis: Temeljeno na pretpostavci da je u krajnjoj liniji život fer i pravedan, karta pravde simbolizira ravnotežu, sklad i poštenje u našem životu. Predstavlja izbore koje činimo podsjećajući nas da ih treba temeljiti na planiranju, razmišljanju, u racionalnom i vaganju mogućnosti između mača i vage. U ljubavnim odnosima to se odražava u iskrenosti, poštovanju i lojalnosti; u profesionalnim u temeljnim vrijednostima kao što su profesionalizam, poštovanje utvrđenih postupaka i procedura te u pridržavanju pravila određenog sustava. U negativnim situacijama ova karta može značiti neravnotežu, hladnoću i destruktivan učinak na odnose.

Tarot karta Obješeni (čovjek)

Tarot karta Objeseni

Ključne riječi: Čovjek koji prihvaća, razmišlja, promatra, miran je i žrtvuje se

Astrološki simbol kojem odgovara: Neptun

Opis: Obješeni čovjek je nemirna, tajanstvena karta jer simbolizira obrat naše životne situacije, sve kontradiktornosti koje imao sebi i životu općenito te paradoks na djelu. Premda se obješen čovjek čini sputan i bespomoćan, on je miran i spokojan. U toj situaciji karta predstavlja racionalni um koji je na djelu, prihvaćanje nove situacije, jedinstven pogled na stvari, razmišljanje i vedrinu. Duboko razmišljajući, čini se da je dosegao viši stupanj svijesti. Odustajući, ma kako to bilo bolno, ovaj simbol pokazuje da možemo nadvladati ograničenja, naći ono što tražimo i na kraju postati slobodni, samoodređena osoba. U negativnom ozračju simbolizira manipulaciju, pasivnost, nepotrebnu žrtvu i apatiju.

Tarot karta Smrt

Tarot karta Smrt

Ključne riječi: transformacija, odvajanje, gubitak, oslobađanje, revolucija

Astrološki simbol kojem odgovara: Škorpion

Opis: Smrt kao zapravo bezimena karta rijetko znači doslovno smrt. Umjesto toga, ona je zapravo slika duboke promjene, kraja jednog ciklusa i prelaska na novi status. Simbolizira neočekivanu i neizbježnu promjenu, smrt starog Ja kako bi se mogla pojaviti nova svijest. To iskustvo može biti tužno ili bolno, možemo čak odbijati prihvatiti tu neminovnost kraja. Prihvaćajući i prepoznavajući neizbježnost kraja nas oslobađa i omogućuje unutrašnju promjenu, ponovno rođenje i obnovu. Negativna interpretacija znači depresiju zbog odbijanja da shvatimo da je ciklus došao do svog kraja, da su odnosi prekinuti, opsesiju i stagnaciju.

Tarot karta Umjerenost

Tarot karta Umjerenost

Ključne riječi: nudi pomoć, ozdravljenje, koncentraciju, umjerenost

Astrološki simbol kojem odgovara: Strijelac

Opis: Anđeo između neba i zemlje sažima različite elemente u skladnu cjelinu koja predstavlja most između polova kao što su nebo i zemlja, muško i žensko, početak i kraj. Kombinirajući različite sadržaje, služi kao predodžba objedinjenja raznolikih sila da stvore novu cjelinu, koordiniranu i skladnu, koja će se smjestiti po srijedi i tako doseći ozdravljenje i oporavak. Umjerenost ukazuje na to da je srednji put potreban da bi se u vezama uskladila strast i zadržao sklad. U negativnoj situaciji karakteristike Karte umjerenosti su neodlučnost, nedosljednost, ispadi, opsesije i manjak kontrole.

Tarot karta Vrag

Tarot karta Vrag

Ključne riječi: materijalizam (seks i novac), laži, prizemljenost, ropstvo, vezanje

Astrološki simbol kojem odgovara: Jarac

Opis: Karta vraga predstavlja tamnu stranu ljudskog roda, sve ono što je sramotno, nisko i ono s čime se ne želimo suočiti. Ova se slika veže uz seksualnost, iracionalnost, opsesije i ovisnost. Budući da smo robovi svojih strahova i želja, teško nam je napustiti nezdrave odnose, ovisničko ponašanje, iznimnu privrženost materijalnom i opsesiju moći. Prihvaćanje da u nama ima tamna strana može nam pomoći da kanaliziramo energetsku snagu koju predstavlja ova karta. Shvaćajući da suočavanjem s našom mračnom stranom zapravo kidamo okove koje nas tu drže i da ne dopuštajući da nas preuzme mržnja ili stid, zapravo stječemo snagu za oslobođenje. Karakteristike ove karte u negativnom smislu su krajnja ambicija, rigidnost i zloupotreba snage i u materijalnom i u emocionalnom smislu.

Tarot karta Kula

Tarot karta Kula

Ključne riječi: nagla promjena, kuća i zgrade, oslobađanje

Astrološki simbol kojem odgovara: Mars

Opis: karte kule provo i najvažnije pokazuje da ni fizičke ni emocionalne veze koje smo izgradili nisu stalne i stabilne, već da se mogu nenadano urušiti i tako potaknuti promjenu koju smo željeli izbjeći. Nenadana promjena, predstavljena kulom koja se ruši, podsjeća nas na to da treba prerasti uvjerenja i vjerovanja, napustiti iluzije, nezdrave veze, stari način života. Iznenadna promjena oslobađa nas i omogućuje da se suočimo s nepoznatim, oslobađa nas za to da poduzmemo korak naprijed umjesto da stagniramo, oslobađa nas društvenih konvencija i upućuje na stazu kojom možemo postići novu razinu spoznaje o svrsi života. Neprihvaćanje neodložnih promjena privlači negativne elemente koje kula također predstavlja: pogodit će vas vaša osobna djela, taština i nemogućnost da se promijenite, te ćete stagnirati.

Tarot karta Zvijezda

Tarot karta Zvijezda

Ključne riječi: sklad, obilje, velikodušnost, poniznost

Astrološki simbol kojem odgovara: Vodenjak

Opis: Zvijezda, jedna od jako pozitivnih karti u tarotu, potiče nas na nadu i inspiraciju. Zvijezda je simbol naše vjere u budućnost, kamo nas vodi njena mirna i spokojna svjetlost. Osjećamo da nećemo izgubiti smjer i stječući unutrašnju snagu zadobivamo mir. Zvijezda štiti budućnost i daje nam snage da proširimo znanja i razvijemo se emocionalno i duhovnu. Osjećaj zaštite, obećanja, inspiracije i veselja potiče nas da razvijemo svoje talente za dostizanje vlastitih ideala. Čak i u nepovoljnoj situaciji negativni elementi kao pesimizam, nedostatak realizma ili nespremnost da se prihvati ruka koja može pomoći, što bi moglo dovesti do neuspjeha, jedva da se mogu ispriječiti na našem putu.

Tarot karta Mjesec

Tarot karta Mjesec

Ključne riječi: Mašta, snovi, emocije, nadmetanje, iluzije

Astrološki simbol kojem odgovara: Ribe

Opis: Mjesec u svi svojim fazama predstavlja svijet snova, iluzija i nesvjesnog. Tradicionalno je simbol ženskog, karta koja obuhvaća majčinstvo, Veliku Majku, ženstvenost i cikluse. Mjesec je ambivalentna karta i njen prikaz znači teškoću da se stvari sagledaju jasno: istovremeno potiče i sputava hrabrost, znači zadivljujuće i zbunjujuće, varljivo i primjenjivo – obje strane istog novčića. Signalizira promjenjivo raspoloženje i nesigurnost, te moramo posvetiti pažnju svojim snovima, suočiti se sa vlastitom sviješću i pozabaviti se problemima koji izrone na površinu ne bi li dosegli viši stupanj svijesti. Dodatak je mogućnost da svoju maštu i kreativne talente iskoristimo u dobre svrhe. Negativne karakteristike kao dvosmislenost, zbrka, skriveni strahovi i obmana mogu biti uzrok neuspjeha.

 < 1 2 3 > 
 
najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela