Karte tarota

 

Karte tarota

Tarot je vrlo simboličke slike pričaju priču. Zapravo, prve 22 karte, koje se nazivaju Aduti ili Velika Arkana, čine putovanje Lude – duboku, smislenu, filozofsku priču dostupnu svima.
Špil tarota sastoji se od dvije skupine karata poznate kao velika i mala arkana.

VELIKA ARKANA se sastoji od 22 karte. To su duhovne karte špila. One se bave unutarnjim ja. One predstavljaju univerzalne sile prirode i prate pojedinčev put kao što je prikazano u Kabali, odnosno 22 koraka koje vas vode iz materijalnog svijeta u duhovni svijet Boga. Duhovna čitanja se rade samo pomoću Velike Arkane. Ona daju uvid u skrivene talente, kao i na karmu pojedinca.

Tarot karta Luda

Tarot karta luda

Ključne riječi: otvorenost za mogućnosti, putovanje, pothvat (kako bi se ostvario neki san, neko stremljenje, itd.)

Astrološki simbol kojem odgovara: Uran

Opis: Luda je karta bez broja. Obično se postavlja na početak velike arkane, ali može biti i na početku i na kraju jer opisuje proces učenja kroz život od njegovog početka do samog kraja. Luda označava naše mogućnosti i potencijale. Dok kreće na svoj put prema samospoznaji, Luda je istovremeno bojažljiva i odvažna, naizgled otvorena za sve mogućnosti, ali i očito nesvjesna opasnosti na putu. Ovo je karta čiste pustolovine. Iracionalni impulsi, neozbiljnost i loše procjene su neke od negativnih strana ove karte. Na kraju svog putovanja, Luda je naučila životne lekcije i svjesna je svog mjesta u svijetu i u skladu je sama sa sobom. 

Tarot karta Čarobnjak

Tarot karta Carobnjak

Ključne riječi: rad, novi počeci, aktivnost, preopterećenost

Astrološki simbol kojem odgovara: Merkur

Opis: Arhetip muškog principa, Čarobnjak predstavlja nekog tko ciljeve postiže zahvaljujući svojim kreativnim sposobnostima i vještini korištenja onih alata koji su mu na raspolaganju. Čarobnjak simbolizira početak nečeg novog, kada je sve moguće. Može to biti početak neke nove veze, rođenje nove ideje ili kreativnog projekta, ili financijska strategija. Čarobnjak je osoba puna samopouzdanja koja svoj puni potencijal ostvaruje tako što poduzima pozitivne korake i pažnju i energiju fokusira na zadatak pred sobom. To uključuje i korištenje magije. Što se tiče negativne strane, Čarobnjak predstavlja egoizam, izdaju i pretjerano samopouzdanje, što dovodi do loših izbora i odluka. 

Tarot karta Visoka Svećenica

Tarot karta Visoka Svecenica

Ključne riječi: osjetljivost, pasivnost, potencijal, znanje, tajne.

Astrološki simbol kojem odgovara: Mjesec

Opis: Misteriozna Visoka svećenica pažljivo čuva svoje tajne i okultno znanje. Ova karta simbolizira nesvjesno, preokupiranost unutarnjim svijetom, duhovnu snagu i razumijevanje viših istina kroz snove i intuiciju. Mudra žena Visoka Svećenica je boginja plodnosti, a vide ju i kao iscjeliteljicu koja je vidovita i posjeduje intuitivne moći, a stremi stvaranju harmonije i unutrašnje ravnoteže. Ona naglašava potrebu da budemo u kontaktu s našim unutarnjim ja, da promišljamo i meditiramo, da vjerujemo svojim osjećajima i da dopustimo snovima i intuiciji da nas vode. Promatrajući – prije nego sudjelujući ili djelujući – Visoka Svećenica također može predstavljati platonsku ljubav, manipulaciju, stanku ili potpuni prekid u procesu koji je napredovao, što uzrokuje sumnje i zbunjenost. 

Tarot karta Carica

Tarot karta Carica

Ključne riječi: ideje, kreativni nagoni, intelekt.

Astrološki simbol kojem odgovara: Venera.

Opis: Carica simbolizira kraljicu života, idealnu ženu, arhetipsku majku. Ona predstavlja matrijarhalnu boginju, jedinstvo s prirodom, plodnost, seksualnost i stvaralačku snagu. Kao majka koja daje život, ona je povezana sa Zemljom i prirodnim ritmovima, kao i s osjetilnim uživanjima. Kao karta dobre sreće, ona označava da, ukoliko smo nježni, brižni i strpljivi, možemo sve postići; moramo pričekati dok ne dođe pravo vrijeme za akciju kako bismo ubrali uspjehe; kao rezultat, težak rad će se isplatiti a odnosi postati još više zadovoljavajući. U negativnim situacijama, Carica može također označavati taštinu, nerazvijenu kreativnost, stagnaciju i apatiju. 

Tarot karta Papa

Tarot karta Papa

Ključne riječi: podučavanje, škola, blagoslov, ritual, brak

Astrološki simbol kojem odgovara: Bik.

Opis: Budući da je svećenik, Papa predstavlja tradicionalne vrijednosti i moralni razvoj. On je mudri učitelj ili savjetnik koji vodi grupe ili zajednice na njihovom putu u potrazi za duhovnom istinom ili značenjem. Prikazan kao religiozna figura u ceremonijalnoj odjeći, on interpretira tajne zagonetke, božanski zakon i teološke doktrine. Premda ova karta implicira da je on povezan s crkvom, Papa ne simbolizira samo organiziranu religiju, već se također fokusira i na grupe općenito, kao što su škole, momčadi, kompanije – na bilo koju grupu sa zadanim i čvrstim odgovornostima unutar nje. Papa je simbol pravila, procedura, strukture i rituala, stvaranja harmonije unutar grupa i držanja istog smjera kako bi grupa pronašla svoj identitet i rasla kao cjelina. Negativna slika simbolizira dogmatizam i nefleksibilnost, iznimni konformizam ili konvencionalnost.

Tarot karta Car

Tarot karta Car

Ključne riječi: akcija, odgovornost, kompetencija, vodstvo.

Astrološki simbol kojem odgovara: Ovan

Opis: Komplementaran Carici, Car predstavlja očinsku figuru, vladanje putem mudrosti, autoritet, red, moć i kontrolu. Stoga on utjelovljuje materijalni svijet, red, strukturu, i protuteža je Caričinom obilju i čistom instinktu. Njegovo čvrsto vodstvo i autoritet ne valja dovoditi u pitanje. Car nad podsjeća da racionalna misao, moć volje i neustrašivost vode k priznanju i općem uspjehu. Kroz snagu, on stvara i gradi materijalne stvari, obitelji i zajednice. On im daje strukturu, a projekti se postavljaju na čvrste osnove. Na emocionalnoj razini, ova karta simbolizira potvrdu postojećih osjećaja, jače povezivanje između ljudi, te samopoštovanje. U negativnim situacijama, ova karta može označavati despotizam, tiraniju, nadmenost i onemogućavanje bilo kakvog napretka. 

Tarot karta Ljubavnici

Tarot karta Ljubavnici

Ključne riječi: izbor, odluka, ljubav, komunikacija, inspiracija (ideje koje stižu odozgo)

Astrološki simbol kojem odgovara: Blizanci

Opis: Karta Ljubavnici predstavlja ne samo najvažniji životni izbor već ljubavnike, parove i druga partnerstva, kao što su poslovni partneri, blizanci, prijatelji, itd. Mladić između dviju žena, kao što je prikazano na ovoj karti, simbolizira napor da se donese odluka treba li slijediti srce ili napast, možda i obavezu. Karta Ljubavnici simbolizira izbor o kojem se mora odlučiti  da bi se razvijalo i raslo na putu prema višem stupnju samospoznaje; izbor odražava emocionalne vrijednosti, neodlučnost, oklijevanje, naše strahove u vezi s odabirom. Ne odnosi se samo na ljubavne i bračne veze – može se primijeniti na sve odnose u kojima ljudi sanjare zajednički, bilo to poslovni ili slučajni, povremeni partneri. Ovo je karta nesigurnosti!

Tarot karta Kočija

Tarot karta Kocija

Ključne riječi: pobjeda (materijalna), uspjeh, majstorstvo, završetak učenja, završetak

Astrološki simbol kojem odgovara: Rak

Opis: Kočija simbolizira entuzijazam, natjecateljski duh i trijumf. Uspjeh i pobjeda se postižu koristeći sve snage koje netko ima na raspolaganju – fizičke, duhovne i intelektualne. Kočija simbolizira pozitivnu stranu osobe koja je jaka i kontrolirana, koja drži ravnotežu svojih emocija, pobjeđuje prepreke, podnosi napore i podupire put ka cilju, te stoga vodi na put transformacije i samospoznaje. Na drugoj, negativnoj strani te jednadžbe osoba može biti diktatorska, bezobzirna i iznimno ambiciozna.                                                                                               

 

Tarot karta Snaga

Tarot karta Snaga

Ključne riječi: unutrašnja snaga, vizija, samokontrola

Astrološki simbol kojem odgovara: Lav

Opis: Karta snage, koja predstavlja dražesnu kraljicu u divljeg lava, pokazuje da prava snaga mora biti kombinirana s ljupkosti i dražesti da bi postala stvarna sila. Simbolizira unutarnju snagu, odlučnost da se prevladaju prepreke, samospoznaju i samodisciplinu, jer samo kad se poznamo i kad djelujemo odgovorno moći ćemo ovladati izazovnim situacijama i prevladati teškoće. No ova karta ne predstavlja isključivo fizičku snagu; moralna i emocionalna snaga su uključenje u njeno značenje. Strpljenje, suosjećanje, prihvaćanje dugih, nošenje sa frustracijama i toleriranje nesavršenosti (kod sebe i drugih) su ono što vodi cjelovitoj osobi. Negativne karakteristike Karte snage su zloporaba moći, agresivnost i netolerancija.

 1 2 3 > 
 
najbolji astro tarot horoskop centar
 
internet, tv, telefon, terrakom
 
tarot centar, astro centar, tarot brojevi, tarot majstori, najbolji tarot
 
 
 
Sretni tarot
 
Tarotkala.com
 
Zlatni tarot
 
Tarot-centar.com
 
Vidovitost.com
 
Tarort8.com
 
Romansa.net
 
 
 
 
egarner.hr, otkup mobitela